Sunday, 13 March 2016

KEMPEN KEBERSIHAN DI PANTAI PASIR PANJANG, SEGARI BERSAMA PARA PELAJAR SEKOLAH TINGGI YIK CHING

Tarikh : 13 Mac 2016 (Ahad)
Masa : 9.30 pagi hingga 11.00 tengahari

Program Kempen Kebersihan anjuran Yik Ching High School dengan kerjasama Majlis Perbandaran Manjung telah diadakan di Pasir Panjang, Segari . Seramai 150 orang peserta yang telah menyertai kempen kebersihan di Pantai Pasir Panjang, Segari. Pihak Majlis Perbandaran Manjung turut membantu dari segi aspek penyediaan plastik sampah dan lori sampah bagi menjayakan program tersebut. Objektif yang dapat diperolehi untuk memberi kesedaran dan mengetahui kepentingan perlindungan alam sekitar kepada para pelajar.

Program ini selaras dengan Pelan Tindakan Jawatankuasa Kecil Pelancongan Local Agenda 21 Majlis Perbandaran Manjung berkaitan pemeliharaan kawasan persekitaran produk pelancongan di kawasan Perbandaran Manjung. 

Program ini turut mendapat penglibatan daripada Encik Chua Hock Boon, Ahli Majlis MPM, Ir. Ong Kean Sing, Ahli Majlis MPM, serta Penduduk Kampung Pantai Pasir Panjang, Segari. Sewaktu program ini, taklimat berkaitan kitara semula kepada para pelajar turut diadakan oelah Jabatan Kesihatan dan Perkhidmatan Bandar, Majlis Perbandaran Manjung.

0 comments: